Říká se, že k výrobě šunky potřebujeme jen kvalitní maso, trochu vody a cukru. Je to ale malinko složitější. Jak to tedy...
Jak se dělí šunky podle jakosti? A co je v nich obsaženo? Dozvíte se v našem videu.
Šunky můžeme dělit nejen podle jakostních tříd, ale i z technologického hlediska.
Jak si vybrat tu nejkvalitnější dušenou šunku bez zdlouhavého čtení složení? Podívejte se na naše video.
Názvem i výchozí surovinou se mohou shodovat, ale rozdíl je mezi nimi velký.
Od standardní šunky není k šunkovému salámu vůbec daleko. Proč? Dozvíte se v našem videu.
Na výrobě domácí šunky není nic neobvyklého. Na co bychom ale rozhodně neměli zapomenout? Více v našem videu.
Podívejte se, jak vám poradí odborník.
Nemusíte si číst etiketu, abyste zjistili, kolik procent svalové bílkoviny daná šunka obsahuje. Stačí se podívat na naše...
Jaké látky se přidávají do šunky, a které jsou naopak zakázané? Podívejte se na naše video a zjistěte víc.