Uzeniny

Uzení je snad nejtradičnější úprava masa, se kterou se můžete setkat. Práce je to přitom nejen jednoduchá, ale i zábavná. Vyberte vhodné maso, naložte jej do soli či bylinek, zvolte vhodné dřevo a je to! Každý využívá jiné postupy, výsledek tedy bude pokaždé jiný. A vy tak můžete být neustále překvapováni!

Jaké jsou druhy párků?

Jaké druhy párků se vyrábí zjistíte v našem videu.

Jaké je složení párků?

Co všechno najdeme v párcích? Zjistíte v našem videu.

Jak se vyrábí párky?

Zajímá vás, jak se vyrábí párky? Podívejte se na naše video.

Jak vybrat kvalitní párek

Jak poznat kvalitní a dobrý párek se dozvíte v našem videu.

Jaké maso se dává do párků?

Zajímá vás, jaké maso se přidává do párků? Podívejte se na naše video.

Jak se označují párky?

Veškeré druhy masa použité při výrobě musí být uvedeny ve složení. 

Lze si párek vyrobit doma?

Někdy je lepší výrobu uzenin nechat řezníkům, kteří mají žádoucí podmínky...

Jak správně ohřát párek?

Proč je lepší párek před podáváním ohřát? Podívejte se na naše video.

Přidávají se do párků "éčka"?

Ne všechna "éčka" jsou špatná. Podívejte se, jak to s nimi v párcích je.

Co je to na povrchu trvanlivých salámů a klobás?

Trvanlivý salám? To je pojem a dobrý přítel nejen při toulkách přírodou! Po celodenní túře postavíte stan, rozděláte oheň...

Domácí uzení - rizika a doporučení

Někdy dostaneme při domácích grilovačkách také chuť na něco krásně vyuzeného. Věděli jste však, že uzení v domácím prostředí...

České cechovní normy - párky

Za jakých podmínek dostanou párky Českou cechovní normu?

Zpět