Dva řízky denně pokryjí denní dávku vitamínu B

Maso patří mezi nejoblíbenější potraviny pro svoji chuť, ale také pro pozitivní vliv konzumace. Je důležitou součástí vyvážené stravy a jeho zařazení do jídelníčku je vhodné i pro děti, těhotné a kojící ženy.

MASO JE GRUND

Maso je důležitým zdrojem bílkovin, které lidskému organismu dodávají esenciální aminokyseliny ve snadno stravitelné formě. Pomáhají tak budovat a udržovat svalovou hmotu. Kvalitní maso nechybí na jídelníčku žádného vrcholového sportovce.

… A JE PLNÉ VÝJIMEČNÝCH ŽIVIN…

Masné výrobky obsahují vitamíny skupiny B (B1, B3, B6 a B12) a minerály (draslík, fosfor, zinek), tedy nezbytné živiny pro základní tělesné funkce, kosti a imunitní systém. Našemu imunitnímu systému poskytují i železo a zinek, které navíc udržují rozvoj našich kognitivních schopností a napomáhají správné činnosti srdce. „Dá se říci, že dva vepřové řízky denně nám pokryjí celou naši potřebu vitamínu B“ , říká Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

… PRO KVALITNÍ ČESKOU KUCHYNI

V českých kuchyních se nejčastěji připravuje hovězí maso a vepřové maso, a to v mnoha různých úpravách (v celku, steaky, biftek, masové kuličky, řízky, mleté maso, masové rolády nebo oblíbený tatarák). Maso lze upravit nejrůznějšími kreativními způsoby, což dokazuje řada předních nejen českých šéfkuchařů. Je třeba také umět rozeznat kvalitu, která často rozhoduje o právě zmíněných pozitivních účincích na lidský organismus.

Zpět do kategorie "O mase"