Tlačenka

Tlačenka je masný výrobek z vepřového, případně jiných druhů masa. Je tradičním produktem vyráběným při zabijačce a má podobu malých kousků masa, naložených v rosolu z rozvařených vazivových tkání. Obvykle se podává s cibulí, octem, případně s mletým pepřem. Je oblíbeným malým jídlem k pivu.

Tlačenka a její složení

Může být složení tlačenky 100% maso? Ne vždy označení 100% zaručuje kvalitní výrobek.

Výroba tlačenky

Jak se dělá ta správná tlačenka? Je nutné použít kvalitní suroviny a dobře se k nim chovat.

Jaké jsou druhy tlačenky?

Tlačenka není jen světlá nebo tmavá. Velké rozdíly jsou i v použití koření, které se liší například regionálně.

Je tlačenka výživná?

A víte, že tlačenka opravdu výživná je? Mnoho vitamínů neobsahuje z důvodu dlouhého vaření masa...

S čím je tlačenka nejlepší?

Pokud máte dobrou tlačenku, ocet k ní vynechte. Přehlušili byste tak chuť koření a přísad, které jí dávají ten správný šmrnc.

Jak správně skladovat tlačenku

Pokud si koupíte tlačenku a nestihnete ji hned spotřebovat, je důležité dodržovat pár jednoduchých pravidel.

Na co si dát pozor při výrobě tlačenky

Domácí výroba tlačenky není žádná věda. Ale pokud chcete mít jistotu, že se nebude rozpadat a bude mít chuť...

Zpět